Prijzen PCR coronatest met COVID reisdocument
☝Klik en Boek Vandaag je coronatest!☝

PCR test met Reisverklaring Eemshaven

PCR test met Reisverklaring Eemshaven

Een PCR test met reisverklaring in Eemshaven en in de regio van Uithuizen, Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Spijk, en Uithuizermeeden is ook mogelijk! Als je wilt gaan vliegen en je woont in de omgeving van Eemshaven, dan kun je hier gemakkelijk een PCR test laten doen.

Hoe werkt de PCR test met Reisverklaring in Eemshaven?

Als je wilt gaan vliegen, dan heb je een reisverklaring nodig die aantoont dat je geen corona hebt. Als je in de omgeving van Eemshaven woont, dan kun je hier ook een PCR test laten doen. De uitslag van deze PCR test wordt vervolgens op jouw reisverklaring geschreven. Als uit de PCR test is gebleken dat je geen corona hebt, dan kun je vervolgens gaan vliegen. Ook in ons werkgebied: Maak hier online afspraak Corona PCR-Test in Eemshaven.

Is de PCR test pijnlijk?

Heb je nog nooit een PCR test gedaan? Dan kan de eerste keer best een beetje spannend zijn. Je hebt misschien wel gehoord dat het pijnlijk kan zijn om een PCR test te doen. De eventuele pijn die je zult ervaren is gelukkig maar van zeer korte duur. Er wordt namelijk met een wattenstok een monster afgenomen van je neus. Deze wattenstok gaat best een beetje diep in je neus, wat dat ongemakkelijke gevoel kan geven.

Daarnaast wordt er ook een monster afgenomen van je keel. Dit kan ook een onprettig gevoel geven, maar dit is niet pijnlijk.

Hoe lang duurt het voordat je de uitslag krijgt?

In de meeste gevallen heb je binnen 24 uur jouw testresultaat terug. De monsters die zijn afgenomen moeten namelijk eerst naar een laboratorium worden gestuurd. Hier wordt goed onderzocht of je wel of geen corona hebt. De uitslag wordt vervolgens terug gecommuniceerd naar de testlocatie waarna jij ook de uitslag van jouw PCR test kunt ontvangen. Afspraak maken, zelfde dag testen bij pcrtest-siddeburen.nl ⮞

Prijzen PCR-testen met COVID reisdocument
☝Klik hierboven en Bestel Vandaag je test!☝

Hoe krijg je jouw reisverklaring?

Bij de GGD kun je ook een PCR test laten doen om te kijken of je corona hebt. Toch kun je hier geen reisverklaring krijgen. Als je een reisverklaring nodig hebt, dan moet je bij een andere instantie jouw test laten doen. Bij het maken van jouw afspraak kun je ook aangeven dat je graag een reisverklaring ontvangt. In sommige gevallen moet je dan wat extra’s betalen voor de reisverklaring en in andere gevallen zit het al in de prijs van de test inbegrepen.

Veilig vliegen

Om het vliegen gedurende deze pandemie zo veilig mogelijk te houden, hebben overheden en vliegtuigmaatschappijen wereldwijd ingevoerd dat je een reisverklaring moet laten zien. Op die manier wordt de verspreiding van corona tussen landen zoveel mogelijk beperkt. Wanneer uit de test blijkt dat je wel corona hebt, kun je namelijk niet vliegen. Testlocaties [prov]: Uithuizermeeden en Uithuizen.

Wanneer is mijn reisverklaring geldig?

Het kan per land en vliegtuigmaatschappij verschillen hoe ver van tevoren jij jouw PCR test mag doen. In de meeste gevallen geldt dat jouw test niet ouder dan 72 uur mag zijn. Als je wilt gaan vliegen, dan is het dus belangrijk om jouw afspraak voor jouw test goed te plannen zodat jouw testresultaat niet te oud is, maar ook dat je jouw testresultaat op tijd terugkrijgt. Je kunt altijd bij de testlocatie om advies vragen op welk moment jij het beste jouw PCR test kunt doen zodat je jouw reisverklaring op tijd krijgt voor jouw vlucht.